Smacznego Składniki: 1/2 banana 1 czubata łyżka ciemnego kakao 1/4 szklanki mąki konopnej – polecam od Swoja Mąka 1 jajko* olej kokosowy do smażenia do podania: odrobina trzcinowego cukru pudru oraz plasterki banana *polecam dodać klasy L, ja dziś miałam mniejsze (masa wyszła gęstsza) 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl na hasło: #slodkieokruszki Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy 1/2 obranego banana, 1/4 szklanki mąki konopnej, czubatą łyżkę ciemnego kakao i wbijamy 1 jajko. Na uwagę zasługuje fakt, że jest ona źródłem dobrze przyswajalnego białka o pełnym składzie aminokwasowym, dostarcza nam też wielu witamin i minerały oraz błonnik. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym (na mniejszym ogniu) z obu stron. Dziś zapraszam Was na zdrowe czekoladowe placuszki z mąki konopnej.