Gotowe nadzienia cukiernicze Lauretta to idealne rozwiązanie, gdy nie mamy czasu na przygotowanie własnego kremu, a zależy nam na szybkim przygotowaniu ciasta bo np. goście już pukają do drzwi lub gdy nie mamy zdolności cukierniczych i własne kremy nam nie wychodzą 😉 Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu niepełna szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 4 łyżki oleju szczypta soli Masa: 400 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru nadzienie o smaku malinowym Lauretta 1 kostka gorzkiej czekolady Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Są bardzo wygodne w użyciu, gdyż występują w gotowych, litrowych rękawach cukierniczych, z których po otwarciu można bezpośrednio dozować lub nakręcić jedną z czterech końcówek do dekoracji i dać się ponieść wyobraźni 😀 Z pewnością jeszcze nie raz sięgnę po nadzienie malinowe, gdy nie będę miała czasu lub ochoty na przygotowanie własnego. Do ubitej piany dodajemy składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Mini torciki z kakaowego biszkoptu oraz masy śmietanowej i nadzienia malinowego, nie tylko świetnie się prezentują, ale są także pyszne. Na pierwszym blacie rozsmarowuje odrobinę masy śmietanowej, a następnie robimy rozetki z nadzienia malinowego. Na wierzchu rozsmarowujemy masę śmietanową i dekorujemy rozetkami z nadzienia malinowego. Masa: W misce ubijamy mikserem schłodzoną śmietankę razem z cukrem pudrem do momentu, aż masa będzie sztywna. A tu niespodzianka...malinowe nadzienie Lauretta naprawdę smakuje malinami, a nie sztucznymi aromatami i zawiera prawdziwe maliny w ilości 60%, które czuć! Torciki: Z biszkoptu wycinamy kółka o średnicy około 10 cm, za pomocą wykrawacza, np. do pączków lub szklanki. Takie nadzienia to przede wszystkim wygoda oraz oszczędność czasu i pracy - ułatwiają pracę w kuchni i to bardzo! II-część: mieszamy łyżką drewnianą W misce mieszamy: mąkę przesianą przez sitko, proszek do pieczenia i kakao.