Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem

Sylwia
Obiad
18.01.2018 6:59
Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem

Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej (100 g) 250 g fileta z kurczaka lub indyka 50 g świeżego szpinaku (można dodać 80 g mrożonego) 3 jajka 4 łyżki mąki krupczatki (może być pszenna) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić i przełożyć do miski (można zrobić to dzień wcześniej). Mięso pokroić w małą kostkę i podsmażyć na łyżce oleju przez 5 – 10 minut. Następnie na łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i liście szpinaku, do czasu aż szpinak będzie miękki. Ale można oczywiście podawać je z gęstym sosem lub surówką 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/placki-jaglane-z-kurczakiem-i-szpinakiem/