Wołowina w stylu orientalnym

Obiad
17.01.2018 16:53
Wołowina w stylu orientalnym

Wg mnie to idealne połączenie Składniki na 2 porcje: 350g łopatki wołowej, 300g pieczarek, 500ml śmietanki 10%, 1 duża cebula, 2-3 łyżki żółtej pasty curry, szczypta szafranu, 1/2 łyżeczki papryki ostrej, 1 łyżka ulubionego tłuszczu do smażenia. Następnie dodać mięso, śmietankę, pastę curry, szafran i paprykę, wszystko dokładnie wymieszać i dusić pod pokrywką z dziurką, na małym ogniu przez około 45-50 minut, aż połowa śmietanki się zredukuje. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć przez około 5-7 minut, aż pieczarki się zarumienią, mieszając od czasu do czasu. Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w poprzek włókien w cienkie paski, rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/wolowina-w-stylu-orientalnym/