Zapraszam do innych moich przepisów na desery: – przepis na chałwę – ciastka brownie – jogurtowe muffiny z borówkami – ciasteczka migdałowe – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – wafle z kajmakiem – creme brulee GRUSZKI PIECZONE W MIODZIE Przygotowanie: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: – 2 gruszki średnio-miękkie – 4 łyżeczki miodu malinowego (możesz też użyć innego miodu) – 4 łyżki serka ricotta – do podania: orzechy pekan, maliny świeże lub mrożone Przygotowanie: Gruszki umyj i przekrój wzdłuż na pół. Jeśli miód jest płynny, za pomocą pędzelka rozprowadź go po gruszce, jeśli ma stałą konsystencję wstaw najpierw gruszki do piekarnika, poczekaj 1-2 minuty i zrób tą czynność kiedy miód się rozpuści. Wyjmij gruszki z piekarnika i odstaw na 2-3 minuty aby nieco przestygły. Dopiero wtedy dodaj po łyżce serka ricotta, orzechy pekan i maliny. Za pomocą łyżeczki zrób okrągłe wydrążenie, w szerszej części owocu.