Ten szybki chlebek na piwie jest na tyle neutralny w smaku, że można go jeść z masłem, z konfiturami a nawet z pastami warzywnymi. Jeśli zdecydujesz się go upiec na piwie z alkoholem, nie musisz się przejmować, że nie będzie się on nadawał dla dzieci. Chlebek na piwie piekłam kilka razy używając do tego różnego rodzaju piw i udawał się zarówno na pasteryzowanym, niepasteryzowanym oraz bezalkoholowym. Tak jak wspomniałam wcześniej, w naszej kuchni powstały już chlebki na piwie z parmezanem, rozmarynem, serem cheddar i czosnkiem a nawet rodzynkami. Będzie ci w smaku przypominał pyszne babcine ciasto drożdżowe a jego lekko pikantny, głęboki piwny posmak sprawi, że nie będziesz mógł się oprzeć jednej porcji. W naszym domu jemy je zazwyczaj na podwieczorek albo jako nie za słodki/lekko słodki deser. Chlebek na piwie to pyszny dodatek do dań na słodko i słono. Moje dzieci zjadają chlebek na piwie, smakuje on jak ciasto drożdżowe.