Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 1 duża cukinia 2 pomidory 2 łyżki przecieru pomidorowego 50 g kaszy kuskus (1/4 szklanki) 100 g sera pleśniowego 15 g orzechów włoskich lub laskowych zioła, sól, pieprz Przygotowanie: Cukinię przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ (pozostawiając ścianki grubości około 2 cm). A jeśli podoba Ci się ten przepis i chcesz więcej takich dań będę wdzięczna jeśli podzielisz się swą opinią w komentarzu 🙂 Miąższ z cukinii i pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Cukinia faszerowana to bardzo szybki, prosty i smaczny wiosenny wegetariański obiad lub dodatek do mięsa. Nie sądziłam, że z niczego wyjdzie coś tak pysznego 🙂 Polecam serdecznie!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/cukinia-faszerowana-kuskusem-i-serem-plesniowym/