Panierowany Camembert z żurawiną

Sylwia

Obiad

16.01.2018 16:10

Panierowany Camembert z żurawiną

Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 3 porcje Składniki: 3 sztuki sera pleśniowego Camembert 100 g płatków kukurydzianych (2 szklanki) 2 jajka ½ łyżeczki papryki szczypta soli szczypta pieprzu 3 łyżki żurawiny olej do smażenia Przygotowanie: Nie tak dawno nie przepadałam za serami pleśniowymi, ale w końcu się do nich przekonałam i nawet ich zapach mnie nie odstrasza. Panierowany Camembert z żurawiną to moja propozycja na szybki i smaczny pomysł na wegetariański obiad. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Ser opanierować 2-krotnie: w jajku, płatkach, jajku i płatkach.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/panierowany-camembert-z-zurawina/