Składniki: garść sałaty rukoli 120 g mozzarelli 8 sztuk pomidorków koktajlowych 8 sztuk oliwek ½ czerwonej cebuli Sos: 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka syropu klonowego lub płynnego miodu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą dokładnie i odstawić na 10 minut. Szybka, letnia i zdrowa sałatka z rukolą i mozzarellą polana sosem na bazie oliwy i octu balsamicznego. Sałatę opłukać, osuszyć i przełożyć do miski, dodać do niej pokrojoną w kostkę mozzarellę, pomidorki koktajlowe, oliwki i cebulę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/salatka-z-rukola-i-mozzarella/