Piernik przekładany

Sylwia
Boże Narodzenie
08.11.2017 9:29
Piernik przekładany

Często jest na naszych świątecznych stołach, a nowych pomysłów na jego wykonanie, udekorowanie i przełożenie masami jest co niemiara. Mój przepis na piernika jest z zeszytu mojej mamy – jest on bardzo prosty i szybki. Składniki: Ciasto: 125 g margaryny 180 g cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika 300 g mąki 2 jajka 2 łyżki powideł Dodatkowo: 200 ml powideł Przygotowanie: Margarynę roztopić i wystudzić. Piernik – chyba nie ma osoby, która choć raz w życiu go nie jadła, dziś mam dla Was przepis na tradycyjny piernik przekładany powidłami. Odpowiedź jest prosta – potrzebne składniki na jego wykonanie mam zawsze w kuchni. Ciasto wyłożyć na formę (9 x 33 cm) posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/piernik-przekladany/