Miodowa granola z orzechami

Anna
Fit
16.01.2018 13:23
Miodowa granola z orzechami

½ szklanki miodu (lub ciut mniej, zależy jak słodko lubicie) ½ szklanki suszonych owoców (u mnie jagoda peruwiańska Radix –bis, może być także żurawina, najlepiej jakieś kwaśne owoce) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: - Płatki wymieszać z posiekanymi orzechami. Dzisiejsza granola jest dość słodka, ale dodatek jagody peruwiańskiej (zwanej także miechunką) ożywia jej smak, dzięki czemu doskonale komponuje się z jogurtem naturalnym. Odkąd zrobiłam pierwszy raz domową granolę zakochałam się na tyle w jej smaku, że przestałam ją kupować. W dodatku mogę stworzyć własne wersje smakowe, które nie są dostępne w sklepach i dostosować poziom słodyczy, do takiego jaki lubię. Wg A. to najlepsza jej wersja, jaką do tej pory zrobiłam, co chyba jest dla Was najlepszą dla niej rekomendacją! Na ostatnie 10 minut dodać suszone owoce, przemieszać i wstawić do piekarnika na wspomniany czas. Ja zmianę nawyków zaczęłam najpierw sama, dlatego daj czas swojemu partnerowi na oswojenie się, będzie chciał to spróbuje. Wracając do tematu granoli, to jej zapas wystarczy Ci z pewnością na tydzień (lub nawet dłużej). Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni ok. 30 minut do złotego koloru i odpowiedniej chrupkości, co jakiś czas mieszając. W ten oto łatwy i szybki sposób możesz skomponować zdrowe śniadanie w tygodniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2018/01/miodowa-granola-z-orzechami.html