Potrzebujemy: na ciasto: - 60 dag mąki pszennej - ½ szklanki mleka (bardzo gorącego) - 1 szklanka bardzo gorącej wody - 1 łyżeczka soli - 1 łyżka oleju na farsz: - pieczone żeberka (z poprzedniego dnia ☺) - 1 cebula - 2 marchewki - sól - pieprz - olej Marchewki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę kroimy na kawałki i podsmażamy na złoty kolor. Potem dodajemy marchew, którą chwilę podsmażamy i na koniec wrzucamy zmielone mięso. Ja swoje wyrabiam w maszynie chlebowej, więc mogę pozwolić sobie na gorącą wodę. Hej! Dzisiaj na tapecie mamy pierogi. Potem zabieramy się do wyrobienia ciasta, które ma być sprężyste i błyszczące.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2018/01/pierogi-z-miesem-i-marchewka.html