Potrzebujemy: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 3 jajka - ½ kostki masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 ½ szklanki mąki pszennej - około ½ szklanki mleka - 2 łyżki kakao - ½ szklanki cukru - zapach waniliowy - truskawki - 330 ml śmietany kremówki - 2 łyżeczki żelatyny - ½ szklanki cukru pudru Górną część kruszymy, a na dolną wykładamy ubitą śmietanę z cukrem pudrem i żelatynę (żelatynę należy rozpuścić według przepisu na opakowaniu). Dzisiaj mam dla Was przepis na czekoladowe ciasto z truskawkami i kremem śmietanowym. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Po połączeniu składników należy jeszcze dolać mleko, ale trzeba uważać by ciasto nie było za rzadkie. Ciasto wylewamy do tortownicy i pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.