Składniki: 115g marchewki (waga po obraniu), 50g mąki ryżowej, 2 jajka, 1 łyżka musztardy miodowej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki czubrycy zielonej, pieprz wg smaku. Uwielbiam wszelkiego rodzaju placki, placuszki, naleśniki itp, dlatego połączyłam jedne ze swoich ulubionych produktów i usmażyłam placek marchwiowo-ryżowy z musztardą miodową. Wyszło pysznie, polecam Zamiast musztardy i przypraw możecie dodać łyżkę miodu i wyjdzie super placek na słodko 🙂 Małą (16cm!) patelnie posmarować olejem kokosowym, mocno nagrzać, zmniejszyć ogień do minimum, wyłożyć ciasto, wyrównać i smażyć pod pokrywką z dziurką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/placek-marchwiowo-ryzowy-z-musztarda-miodowa/