Składniki na nadzienie: – 200g fileta z piersi indyka – 200g kapusty pekińskiej – 1 mała cebula czerwona – 1 papryczka chili – 20g świeżego imbiru – 1/2 pęczka szczypiorku – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej – 1 łyżeczka kurkumy – 1 łyżka oleju sezamowego – 1 łyżka octu ryżowego – 1 łyżka jasnego sosu sojowego Składniki na 10 bułeczek: – 200ml cieplej wody – 7g drożdży suchych – 50g miękkiego masła – 100g mąki kukurydzianej – 250g mąki pszennej – 1 łyżeczka soli. Sitko wyścielić papierem do pieczenia, wyłożyć kilka liści kaffiru (można bez), bułeczki wyłożyć na papier (na liście) i odstawić na około 5 minut, aby się napuszyły. Mięso i kapustę pekińską pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać imbir starty na drobnych oczkach, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę i papryczkę chili pokrojone w bardzo drobną kostkę i drobno posiekany szczypiorek. Kulkę spłaszczyć w dłoniach tak, aby brzegi były ciut cieńsze od środka, na środek wyłożyć nadzienie, podnieść i mocno zlepić brzegi. Gotowe ciasto włożyć do miski oprószonej mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1h. Rozpuścić drożdże w 100ml cieplej wody i odstawić na kilka minut. Wyszło pysznie, spróbujcie Celowo ulepiłam je w formie bułeczek a nie chinkali, aby mojemu Synkowi łatwiej się jadło 🙂 Bułeczki wykładać w niewielkiej odległości od siebie, ponieważ one urosną podczas gotowania i mogą się do siebie przykleić.