Sałatka coleslaw - PRZEPIS

Ewelina
Sałatki
24.04.2014 18:41
Sałatka coleslaw - PRZEPIS

Przepis

Coleslaw

Składniki:

głowka białej kapusty (najlepiej średniej wielkości)

2 marchewki

cebula

Sos:

szklanka majonezu

1/2 szklanki białego octu winnego

łyżka musztardy Dijon

2 czubate łyżeczki cukru pudru

łyżka kminku

sól

pieprz

Przygotować sos. Majonez wymieszać z octem, musztardą, cukrem i kminkiem.

Kapustę cienki poszatkować, marchewkę utrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule albo posiać drobno, albo pokroić w cienkie półplasterki. W dużej misce wymieszać warzywa z sosem i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Może tam stać nawet i całą noc. Przed podaniem jeszcze raz wymieszać i przybrać gałązkami natki pietruszki.

Smacznego!