Sałatka coleslaw - PRZEPIS

Ewelina
Sałatki
15.07.2014 16:07
Sałatka coleslaw - PRZEPIS

Przepis

Składniki:

1/4 główki białej kapusty

1/4 małej główki czerwonej kapusty

2 średnie marchewki

1 mała lub 1/2 dużej czerwonej cebuli

Sos

2 łyżki majonezu

3 łyżki jogurtu naturalnego (dałam cały kubeczek 125 g)

sok z jednej małej cytryny (lub 1/2 dużej)

około 1 płaskiej łyżki cukru (lub do smaku)

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kapusty umyć, oderwać twarde zewnętrzne liście i wykroić twardy trzon, drobno poszatkować i wrzucić do miski. Dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz pokrojoną bardzo drobno cebulę. Wszystkie składniki sosu zmieszać ze sobą i dodać do warzyw, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Sałatka najlepsza jest po jakimś czasie, jak składniki trochę się przegryzą.