A na blogu znajdziecie również inne przepisy przygotowane zgodnie z dietą: - gazpacho, czyli warzywny chłodnik - ryż z kalafiora z marchewką - wegański rosół z makaronem z marchewki - surówkę z kiszonej kapusty z granatem - sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem - frytki z dyni piżmowej - zielony koktajl z grejpfrutem - zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem - zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą - zakwas z buraków - sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem - sok z kiszonych buraków Delikatny i ugotowany al dente na parze kalafior podany z diabelsko pikantnym sosem pomidorowym -nie ma innego wyjścia to nie może być niedobre 😋. Dziś przed Wami, moi drodzy Czytelnicy ostanie moje odkrycie kulinarne, czyli kalafior w pikantnym sosie pomidorowym przygotowany zgodnie z zasadami diety dr. Ewy Dąbrowskiej. Czas przygotowania: 20 minut Składniki: - 1 kalafior - 500 ml gęstego przecieru pomidorowego - 1 duża cebula - 3 ząbki czosnku - sól morska lub himalajska - pieprz - płatki chili - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, cebule kroimy w drobna kostkę, a czosnek drobno siekamy. A na deser 😍 Kalafior w pikantnym sosie pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) Warzywa wrzucamy na suchą patelnię i chwilę je prażymy na średnim ogniu, aż lekko się przypieką. Ja warzywa gotuję zawsze na parze, bo wtedy zachowują najwięcej wartości odżywczych, więc różyczki układam w parowarze.