Podałam je z sosem waniliowym z jogurtu naturalnego i posypałam startą czekoladą. składniki: 550 g mąki pszennej, u mnie typ 500 2 jajka 250 ml letniego mleka 50 g świeżych drożdży 25 g masła 6 łyżek cukru 3 łyżki kakao oraz sos waniliowy ( jogurt naturalny wynmieszany z cukrem waniliowym do smaku ) starta czekolada do posypania Masło rozpuścić w rondelku i wystudzić. Paruchy czyli drożdżowe bułki na parze u nas zawsze są na słodko. Najlepsze są z truskawkami ale dla odmiany przygotowałam bułeczki-murzynki bo z dodatkiem kakao. Uformowane bułeczki ułożyć na desce posypanej mąką i ponownie zostawić na kilka minut do podrośnięcia. Następnie dodać rozpuszczone drożdże, mąkę wymieszaną z kakao oraz wystudzone roztopione masło. Gotowe ciasto dostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 1 godzinkę.