składniki: 12 dużych pieczarek, u mnie zwykłe białe i portobello 100 g kuskusu 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki koperku 1 kulka mozzarelli sól,pieprz starty ser żółty do posypania u mnie edamski Kuskus przygotować według przepisu, ja zalałam bulionem. Moje były różne, 6 dużych o średnicy 7 cm i 6 bardzo dużych o średnicy 10 cm. Podawać na ciepło same lub z dodatkami, u mnie w towarzystwie sałatki i grillowanego chlebka. Ułożyć na grillu i grillować pod przykryciem aż pieczarki zmiękną a ser na wierzchu się rozpuści. Jeśli nie mamy pokrywy do grilla można nakryć aluminiową tacką lub grillować partiami przykryte aluminiową foremką keksówką. Na koniec dorzucić pokrojoną paprykę i smażyć wszystko razem jeszcze ze 2 minutki. Mozzarellę porwać i włożyć do każdej pieczarki po 2-3 małe kawałki. Cebulę oraz paprykę również pokroić w drobną kostkę.