Nie bez kozery więc po otrzymaniu kulinarnego wyzwania od Ramy, polegającego na stworzeniu ciekawego i niebanalnego przepisu z wykorzystaniem nowości – Ramy do smarowania z awokado i nutą limonki oraz trzech produktów – pomarańczy, orzechów włoskich i migdałów, w mojej głowie to właśnie one były pierwszym pomysłem! Swoje bajgle nadziałem klasycznym pulled pork, czyli charakterystyczną rwaną wieprzowiną, która długo marynowana w aromatycznych przyprawach i soku z pomarańczy, a następnie pieczona przez kilka godzin staje się niezwykle krucha, miękka i wręcz rozpływa się w ustach! Całości smaku dopełnia dodatek sera, świeżych warzyw oraz oczywiście Ramy do smarowania z awokado i nutą limonki, której subtelny smak i aromat sprawia, że ta wypasiona kanapka staje się jeszcze bardziej doskonałą! PS. W mojej wersji znajdziecie w przepisie czarnuszkę, która dodaje im jeszcze bardziej ciekawego i wyrazistego smaku.