Składniki: puszka ciecierzycy 10 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 10 oliwek czarnych bez pestek 100 g sera feta na sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek łyżeczka kuminu łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne garść świeżej mięty - Ciecierzycę odsączyć z zalewy, miętę posiekać. Pożywna turecka sałatka na bazie ciecierzycy, której przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. - Wymieszać w miseczce składniki dressingu, dodając na końcu posiekaną miętę. Pomidory pokroić na połówki lub ćwiartki, a cebule w półplasterki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2015/03/turecka-saatka-z-ciecierzycy-nohut.html