Porcja dla dwóch osób Składniki: 50 g kaszy bulgur 50 g kaszy gryczanej 200 mieszanki orzechów włoskich, pekan, laskowych i pestek dyni 200 g suszonych owoców, rodzynki, daktyle,żurawina sok z 2 cytryn pęczek pietruszki i szczypiorku 2 ząbki czosnku 100 g sera feta sól i pieprz do smaku 6 łyżek oliwy extra vergine Przygotowanie: Kaszę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, następnie należy ją ostudzić. Składniki przekładamy do miski i dodajemy kaszę, orzechy namoczone suszone owoce, sprasowany czosnek oraz posiekaną pietruszkę i szczypiorek, sałatkę należy delikatnie pomieszać i dodać na sam koniec pokruszony ser feta. Śmiało mogę powiedzieć, że jest tak sycąca i może zstąpić obiad, a dla tych, którzy lubią mięso, może służyć jako niezły dodatek. Suszone owoce namocz w soku z cytryny, a orzechy posiekaj na mniejsze kawałki.