Wilgotne i mięciutkie idealne do kawy lub herbaty. Składniki: (użyłam blachy 35x25, ale mogą być 3 keksówki 23x12) - 4 jajka - 2/3 szklanki wody - 3 szklanki cukru - 1 szklanka oleju - 450 g puree z dyni - 3,5 szklanki mąki - 1 łyżka cynamonu - 1 łyżka mielonej gałki muszkatołowej - 2 łyżeczki sody - 1,5 łyżeczki soli - 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich - 1 szklanka groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady W dużym naczyniu połączyć jajka z puree z dyni, cukrem, olejem i wodą. Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 1 godz. w temp. 170 stopni C.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2018/01/ciasto-dyniowe-z-czekolada.html