Chrupiący amur z sosem z selera naciowego

Kasia
Obiad
17.09.2017 14:01
Chrupiący amur z sosem z selera naciowego

porcja dla 2 osób Składniki: 400 g filetów z amura sól i pieprz do smaku 3 żabki czosnku olej do smażenia sos seler naciowy pęczek kopru 1 szalotka sok z połowy cytryny 200 g śmietany 30% sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła Przygotowanie: sos Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy posiekaną w kostkę szalotkę i posiekany w małe paseczki seler. Do obiadu świetnym dodatkiem są młode ziemniaczki i gęsty sos z selera naciowego, który świetnie komponuje się z rybą. Smażymy na oleju razem z czosnkiem na złoty kolor z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/09/chrupiacy-amur-z-sosem-z-selera.html