Składniki na około 30 ciastek 280g mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli łyżka gorzkiego kakao 170g masła 135g cukru trzcinowego 100g białego cukru 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200g gorzkiej czekolady Czekoladę kroimy w mniejsze kawałki. Ciastka formujemy jak trufle, robimy średniej wielkości kuleczki i układamy na blaszkę w dużych odstępach, aby się nie posklejały. W misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól, kakao i mieszamy. Po wypieczeniu odstawiamy blaszkę i czekamy 5-10 minut, aż stwardnieją i przenosimy na kratkę. Na brzegach przypieczone, a w środku wilgotne i lekko ciągnące – musisz wypróbować ten przepis! : ) Pieczemy w temperaturze 170 0C przez około 10-15 minut.