😉 A tego chyba nie chcemy 😉 Jeśli Twój blender jest słaby i obawiasz się, że nie zmiksuje zamrożonych owoców, to wsyp je do woreczka i potraktuj tłuczkiem do mięsa – pięknie się pokruszą i będzie można je w takiej postaci dodać do gorącego roztworu z agaru. Dość szybko okazało się, że jednak temat alegrii nas nie dotyczy, ale ja już poznałam nowe smaki i teraz dziele się nimi z Tobą. Malinowa pianka z agaru ma konsystencje lekkiego puchu (to nie jest galaretka), więc jeśli chcesz, aby była bardzej sztywna i zbita użyj więcej agru (proponuję 2 łyżeczki) lub do pianki dosyp nasiona chia. Jak widzisz nie ma sytuacji bez wyjścia 😉 Daj znać, jak Ci smakowało i pochwal się zdjęciem swojej malinowej pianki na Fan Page Zjem Cię Agar to substancja żelująca wytwarzana z alg, więc nie ma tu mowy o żelatynie – cenna informacja dla wegan i alergików. Składniki: 250 g mrożonych malin lub truskawek, 1 łyżeczka agaru, 2 szklanki soku jabłkowego 100% bez cukru, Przygotowanie: Owoce zblenduj na mus. Więc nie tracimy cennego czasu na czekanie, aż się zestali. Malinowa pianka z agaru, to lekki przysmak z mrożonych owoców. Co ważne agar trzeba gotować mininum 10 minut, skrócenie tego czasu powoduje, że deser może zyskać morski zapaszek…