Marchewka glazurowana z imbirem

Malgorzata
Sałatki
08.01.2018 9:41
Marchewka glazurowana z imbirem

Składniki: 500 g marchewki, obranej i pokrojonej w grube plasterki 50 g masła 1/3 szklanki brązowego cukru 2 łyżki imbiru, bardzo drobno posiekanego 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Marchewkę ugotuj klasycznie lub na parze aż będzie prawie miękka. English version Sugar glazed carrot with ginger (4 servings) Ingredients: 500 g carrots, peeled and cut into thick slices 50 g butter 1/3 cup brown sugar 2 tbsp minced ginger 2 cloves of garlic, minced 1 tbsp balsamic vinegar 2 tbsp soy sauce salt and pepper to taste Preparation: Steam or boil the carrots until al dente. Tym bardziej, że jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu 😉 Tym bardziej, jeśli jesteś posiadaczem Tefal Cuisine Companion, zapraszam niżej po szczegóły:) Scroll down for recipe in English Marchewka glazurowana z imbirem (4 porcje) Add brown sugar, vinegar, soy sauce, and pepper. Cook until carrots are galzed and season with salt and pepper to taste. W rondelku wymieszaj masło, imbir, czosnek i marchewkę i gotuj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści. Add carrots with the rest of ingredients and launch P1 slow cook program for 1-2 minutes. Serve warm as a side dish. Preparation TCC: In a bowl of TCC filled with 700 ml water and fitted with steaming basket add carrots and turn on Steam mode for 20 minutes. Przygotowanie TCC: Napełnij misę do oznaczonego poziomu wodą, umieść w niej koszyczek do gotowania na parze i włóż marchewkę. Obłędna marchewka glazurowana cukrem z imbirem, sosem sojowym i octem balsamicznym na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/marchewka-glazurowana-imbirem-sugar-glazed-carrot-with-ginger/