Karkówka w sosie pomarańczowo-śliwkowym

Malgorzata
Obiad
14.12.2018 11:47
Karkówka w sosie pomarańczowo-śliwkowym

English version Pork neck with orange plum sauce (4 servings) Ingredients: 4 thick pork neck chops 6 tablespoons plum jam 3-4 onions, thickly sliced 1/2 cup orange juice 200 ml of chicken stock vegetable oil salt, pepper Preparation: Mix the pork chops with pum jam and place in the refrigerator for an hour. Składniki: 4 grubsze kotlety z karkówki 6 łyżek powideł śliwkowych 3-4 cebule, pokrojone w piórka 1/2 szklanki świeżego soku z pomarańczy 200 ml bulionu drobiowego olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Wymieszaj kotlety z powidłami i wstaw na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z piekarnika przełóż kotlety na talerz, a cebulę zmiksuj aż powstanie gładki sos. Jeżeli jesteś fanem tego typu potraw, polecam także kurczaka zapiekanego w powidłach, to danie jest hitem dla wszystkich, którzy go spróbowali. A zapiekanka karkówka z cebulą w sosie pomarańczowo-śliwkowym to już majstersztyk! Soczysta, rozpływająca się w ustach i jeszcze jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Do tej samej patelni włóż kotlety, obsmaż do zarumienienia i ułóż na cebuli, po czym zalej bulionem i sokiem pomarańczowym. Scroll down for recipe in English Karkówka w sosie pomarańczowo-śliwkowym (4 porcje) To the same pan add pork chops and cook on both sides until lightly browned, then arrange on top of prepared onions. Przykryj całość folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 oC przez 45 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/karkowka-w-sosie-pomaranczowo-sliwkowym-pork-neck-with-orange-plum-sauce/