Sałatka z awokado w papierze ryżowym - awokado - 1 pierś kurczaka (+sól, pieprz, curry do smaku) - 3 łyżki kukurydzy - 1/2 czerwonej papryki - 1 szalotka/mała czerwona cebula - łyżka soku z cytryny - ząbek czosnku - 1/2 papryczki chilli - sól - pieprz - kilka pomidorków i liści szpinaku do dekoracji - 10 arkuszy papieru ryżowego Najprostszy to jogurt z łyżką majonezu, solą, pieprzem, odrobiną soku z cytryny i ewentualnie czosnkiem. Sałatka z awokado zawinięta w ryżowy papier nie tylko ożywi stół, ale też posmakuje waszym gościom. W tym czasie obieram awokado, przekładam do miski, skrapiam sokiem z cytryny i rozgniatam widelcem. Przed podaniem każdy rulonik kroję na pół, układam w misce i dekoruję pomidorkami i szpinakiem. Papier ryżowy przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu.