Składniki: mleko 700 ml budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru - 80g cukier 3/4 szklanki masło 300g słone krakersy - 2 opakowania (ok. 350g) 3 łyżki wody lub mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 100 g margaryn Polewa: 1. W 100 ml zimnego mleka rozmieszać 80g budyniu. 4. Przygotowujemy polewę: w rondelku zagotować 3 łyżki mleka lub wody, wsypać cukier puder i rozpuścić, następnie dodać pokrojoną w kostkę margarynę i rozpuścić. Ucierać składniki do momentu uzyskania jednolitej konsystencji (nie za długo, bo składniki mogą się rozwarstwić, jeśli w kuchni jest ciepło) 3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Nie przerywając mieszania ponownie doprowadzić składniki do wrzenia i przez kilka minut gotować na małym ogniu (ciągle mieszając), by budyń zgęstniał. Po zagotowaniu mleko zdjąć z ognia, dolać rozrobiony budyń i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto najlepiej na noc wstawić do lodówki, aby krakersy zmiękły i połączyły się z kremem