Zobacz też: Jeśli upieczesz/przygotujesz jaką potrawę z tego Bloga, to koniecznie pochwal się tym na Fanpage’u Zjem Cię na Facebooku, Instagramie lub w Zamkniętej Grupie Kulinarnej Smacznego dnia życzę!:) Anna Lena ze Zjem Cię! (Odwiedzono 4 858 razy, 1 wizyt dzisiaj) Przed wlaniem ciasta na patelnię, należy je zamieszać, ponieważ szybko się rozwarstwia – mąka kukurydziana już tak ma Jeszcze ciepłe naleśniki posmaruj masłem orzechowym, obłóż plasterkami banana i posypać cynamonem. W związku z wysoką temperaturą na naleśniku będą powstawać dziurki i tak ma być Naleśniki odwracaj na drugą stronę, gdy jego brzegi będą odstawać od patelni. jajko 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soli Nadzienie 8 łyżek masła orzechowego 1 szt. banan pokrojony w talarki 1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Wszystkie składniki (poza niedzianiem) należy razem połączyć do uzyskania jednolitej masy. Są bezglutenowe, łatwe i pyszne Naleśniki kukurydziane – rady: Naleśniki kukurydziane z masłem orzechowym i bananem są moim ulubionym drugim śniadaniem oraz słodką przekąską. Osoby, które unikają mleka krowiego śmiało mogą zastąpić je wodą lub napojem roślinnym – ja rekomenduję kokosowy lub orkiszowy. Są bezglutenowe i można je przygotować zarówno z mlekiem kokosowym (polecam zrobić własne, tu jest przepis), orkiszowym czy tradycyjnym krowim. Fajna alternatywa, gdy ma się w domu alergika lub szuka się odmiany. Można je wówczas zrolować, złożyć na pół lub w kopertę. Tak przygotowane naleśniki kukurydziane można jeszcze odrobinę podgrzać lub od razu zjeść.