Składniki: - forma 24x24 cm - 4 jajka - niepełna szklanka cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 szklanka oleju - 1,5 szklanki mąki pszennej - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szklanka borówek - płaska łyżka mąki ziemniaczanej do obtoczenia borówek - 50 g mąki - 50 g masła - 50 g cukru 1. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut (do suchego patyczka). 3. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać obtoczonymi wcześniej w mące ziemniaczanej borówkami. 3. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać obtoczonymi wcześniej w mące ziemniaczanej borówkami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.knurr.pl/2019/08/ciasto-z-borowkami-i-kruszonka.html