Golonka pieczona

Alina
Obiad
03.01.2018 21:47
Golonka pieczona

Składniki: - 2 duże golonki tylne z kością (u mnie jedna około 1,3 kg) - 5 listków laurowych - 7-8 kulek ziela angielskiego - 2 łyżki soli morskiej - woda - Marynata: - 0,5 l wywaru z golonek - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu worcester - 1 łyżka soli czosnkowej - 0,5 łyżeczki pieprzu - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1/4 łyżeczki ostrej papryki Golonki oczyścić, umyć, włożyć do garnka i całe zalać wodą. Dodać listki laurowe, ziele angielskie i gotować na niewielkim ogniu i pod przykryciem 1 godzinę. Najlepiej smakują z zasmażaną kapustą, musztardą, pieczywem i do tego kufel jasnego piwa. Golonki natrzeć z wszystkich stron marynatą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2017/12/golonka-pieczona.html