Składniki: (na 1 blaszkę) 150 g mąki pszennej 1 żółtko jajka klasy L 100 g masła (zimnego) 50 g cukru kokosowego – u mnie od Woj-len Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło (siekam je zawsze nożem, aby łatwiej wyrobić ciasto), 1 żółtko i cukier kokosowy. Kruche, proste w przygotowaniu, nie za słodkie, takie na jeden gryz 😉 Idealne do herbaty lub po prostu, gdy mamy ochotę na coś pysznego. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy lub kawałki ciasta rozgniatamy ręką (ja często tak robię jak się spieszę) na oprószonej mąką stolnicy. Układamy je na trójbocznej formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia będzie różny w zależności od piekarnika czy grubości ciasteczek – u mnie 3mm. Ciasteczka upiekłam na trójbocznej formie do pieczenia od Betterware