Składniki: - Ciasto kruche: - 600 g mąki pszennej - 300 g zimnego masła - 2 łyżeczki cukru pudru - 4 żółtka - 2 łyżki zimnej wody - 1 łyżka śmietanki 15% Łowickiej - Krem mleczny: - 60 ml mleka 2% Łowicz - 125 g masła - 1 łyżka cukru waniliowego - 1 szkl cukru pudru - 1,5 szkl mleka w proszku - 3-4 łyżki spirytusu - Dodatkowo: - nadzienie cukiernicze malinowe Lauretta - morele, żurawina, migdały, pistacje Ciasto kruche: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Uformować kulkę włożyć do woreczka i schładzać 2-3 godziny w lodówce. Krem będzie rzadki ale taki ma być, po czasie i w zimnym miejscu stężeje. Wylepiać małe foremki do babeczek i piec około 12 minut w 180 stopniach. Wsypać mleko w proszku wlać spirytu i ponownie wymieszać.