Składniki: - około 0,5 kg dyni hokaido (po obraniu) - 1 łyżka masła klarowanego - 1 mniejsza cebula - 2 ząbki czosnku - około 400-500 ml wody lub wywaru warzywnego - 150 ml mleczka kokosowego - Do smaku: - 0,5 łyżeczki imbiru mielonego - 0,5 łyżeczki curry - 0,5 łyżeczki kurkumy - sól - pieprz młotkowany z kolendrą - Zupę podajemy z podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i polaną łyżką oleju z orzechów włoskich. W zależności jaką lubimy gęstość dolać wody lub wywaru lub chwilę gotować celem odparowania nadmiaru płynu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2018/10/zupa-krem-z-dyni-na-mleczku-kokosowym.html