Dodatkowo, w prosty sposób można wykonać na nim piękny warkocz, który trochę oszuka system, bo danie finalne będzie wyglądało jak skomplikowane dzieło sztuki, mimo, że spędzimy nad nim nie więcej niż 5 minut! Na środkową część będziemy wykładać farsz, a boczne natniemy horyzontalnie, aby stworzyć coś na wzór frędzelków, które będą przeplatane na przemian. przepis Składniki ► ciasto francuskie [1 arkusz] ► szpinak mrożony [450 g / 1 opakowanie] ► ser feta lub serek kozi [100 g] Można też nałożyć farsz na połówkę, przykryć drugą połówką i zrobić nacięcia od góry – ta metoda jest prostsza, ale nie zakłada niestety pięknego warkocza. Gotowy warkocz opcjonalnie można posmarować rozkłóconym jajkiem lub mlekiem i piec przez 25-30 minut w 180 stopniach, na złoty kolor. Po wyłożeniu ciasta i nacięciu boków, naprzemiennie przykrywamy farsz paseczkami ciasta, aby stworzyć warkocz. Dodatkowo ► sól, pieprz [do smaku] ► czosnek granulowany [1 łyżeczka]