Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką

Sylwia

Przekąski

31.12.2017 13:09

Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką

Składniki: 250 g mąki 250 g sera białego 200 g masła 1 małe jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli Dodatkowo: czarnuszka oregano mak papryka Przygotowanie: Na stopnicę wsypać przesianą mąki, posiekane masło, zmielony w maszynce do mięsa ser, całe jajko oraz sól. Z ciasta wyciąć paski 1 – 2 cm na 15 – 20 cm i posmarować roztrzepanym żółtkiem. Czas wykonania: 45 min – 1 h Ilość porcji: 7 – 8 porcji (1 porcja 400 kcal) Paluszki piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 – 20 minut w 180 stopniach. Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką to słona przekąska na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi. Posypać stopnice odrobiną mąki (pszennej lub krupczatki) i rozwałkować ciasto na grubości 5 mm.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/paluszki-serowe-z-ziolami-i-czarnuszka/