Ilość porcji: 8 sztuk Składniki: 250 g mąki pszennej ¼ szklanki cukru 3 jajka ½ kostki masła (100 g) 1 szklanka wody 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Masło rozpuścić w garnku i wystudzić. Gofry kojarzą mi się z wycieczkami, od kilku lat jest to nasz rytuał, że podczas każdego wyjazdu w góry lub nad jezioro gofr musi być:) Rozgrzać gofrownicę, przesmarować ją olejem i wylać po 2 – 3 łyżki do formy i piec zgodnie z opisem na instrukcji (7 – 8 minut). Do białek dodać szczyptę soli, ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem za pomocą łyżki. Po upieczeniu gofry odstawić na kratkę lub oprzeć o coś, aby gofry były chrupiące. Przetestowałyśmy z mamą kilka przepisów jednak, aby w końcu trafić na ten najlepszy!