Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 6 Składniki: 3 sztuki papryki (różne kolory) 100 g korniszonów w chilli ½ słoiczka pieczarek marynowanych ½ słoiczka grzybów marynowanych 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pieprz, sól (opcjonalnie) Sałatka można podawać na chipsach; najlepiej nałożyć ją na chipsy chwilę przed podaniem lub tak jak na zdjęciu podać oddzielnie sałatkę i chipsy. Pewnej sylwestrowej nocy (około 10 lat tamu) u mojej koleżanki Asi, wpadłyśmy na pomysł, żeby spróbować połączyć ją z chipsami. Nasz nowy wynalazek kulinarny został nawet specjalną nazwę, ale nie nadaje się na bloga 😀
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/kolorowa-salatka-na-chipsy/