Flammkuchen

Sylwia
Przekąski
30.12.2017 16:28
Flammkuchen

Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 3 porcje Składniki: Ciasto: 250 g mąki ½ szklanki wody 1 łyżka oleju ½ łyżeczki soli Dodatki: 200 g śmietany 12% lub 18 % 200 g boczku 3 duże cebule Przygotowanie: Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować bardzo cienko (ja podzieliłam sobie ciasto na 2 części). Piec w 220 stopniach przez 12 – 15 minut (w zależności od grubości ciasta). Flammkuchen jest to tarta na cienkim pierogowym cieście z dodatkiem boczku, cebuli oraz śmietany. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, następnie wysmarować całość śmietaną i wyłożyć cebulę oraz boczek. Podsmażyć cebulę z boczkiem na patelni, do czasu, aż cebula zmięknie i lekko się zarumieni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/flammkuchen/