Ilość porcji: 30 kawałków Składniki: 500 g sera żółtego (pakowany próżniowo, bez dziur) 200 g serka kanapkowego (w bloczkach) 1 papryka (ja dałam po kawałku z 3 kolorów) 1 cebula czerwona 300 g pieczarek 150 g szynki 3 łyżki majonezu 3 ugotowane jajka 2 łyżki masła Przygotowanie: Ser w opakowaniu włożyć do gorącej wody na 25 – 30 minut. Ser wyciągnąć z wody, przełożyć na stolnicę i rozwałkować na cienki ½ cm płat. Na blogu jest również przepis na roladę serową z kurczakiem (PRZEPIS TUTAJ). Schłodzoną roladę pokroić w plasterki Poprzedni 1 z 16 Następny Zapisz się na newsletter, aby otrzymać dostęp do SPIŻARNI. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na małe kawałki i podsmażyć na maśle. Pokroić paprykę oraz szynkę w kostkę, białko zetrzeć na tarce. Roladę owinąć folią aluminiową i schować do lodówki na minimum 3 godziny. Na ser wyłożyć masę serową i zwinąć roladę. Rolada serowa to szybka i prosta przekąska na domową imprezę, którą jeszcze nigdy nie jedliście! Cienko pokrojona rolada będzie pysznym zamiennikiem szynki na kanapki do szkoły lub pracy. Ser rozwałkować na cienki blat 13. Ciepły ser przełożyć na stolnicę 12.