A Joli dziękuję za tak świetny przepis i zgodę na publikację, bo jest warty pokazania go dalej :)) Oryginalny przepis na marchewkowe roladki schabowe TU PRZEPIS NA MARCHEWKOWE ROLADKI SCHABOWE Składniki: plastry schabu (ja zrobiłam 5, ale farszu wystarczyłoby na 8-resztę zjadłam:)) 1 duża marchewka 1 średnia cebula 1/2 opakowania gęstej śmietany 18% (200g) 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól pieprz Jolanta KG, która była aktywną testerką podczas testów moich przepisów stałą się bohaterem zabawy i to właśnie u Niej znalazłam przepis na te przepyszne roladki, popisowe danie :)). Obecnie często do niego wracam, bo wszyscy w domu bardzo je lubimy. Jedną sztukę przygotowałam bez nacierania schabu solą i pieprzem i podałam Córeczce na obiad – zjadła ze smakiem 🙂 w towarzystwie kilku frytek z piekarnika, bo takie właśnie upiekłam do tego obiadu 🙂 Było pysznie! Smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym (w przypadku dzieci jest to sposób na podanie warzywa, jeśli nie są chętne jeść sałatek/surówek). Po raz pierwszy przygotowałam je w ramach zabawy w testowanie przepisów innego użytkownika na portalu kulinarnym. Zwijamy zgrabne roladki (można sobie pomóc spinając wykałaczką-ja tak zrobiłam lub obwiązując dratwą), panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.