Ryba po grecku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 800 g świeżej lub mrożonej ryby morskiej najlepiej filet 2 cebule 1 por biała część 2 pietruszki 5 marchewek kawałek selera 2-3 liście laurowe kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 100 g koncentratu pomidorowego sól (pieprz) szczypta cynamonu sok z 1/2 cytryny mąka do obtoczenia ryby 1 łyżka masła olej do smażenia Ryba po grecku gości na wielu stołach wigilijnych, jednak jest to doskonałe danie na zimno i na ciepło przez cały rok. Najlepsze jest na drugi dzień, jak sok z warzyw połączy się z rybą i smaki się przegryzą. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Rybę smażymy z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Warzywa wrzucamy na patelnię i smażymy na odrobinie oleju z dodatkiem masła. Można je panierować również w jajku i mące lub dodać ryby ugotowane na parze. Na ciepło można podawać z ziemniaki lub chlebem.