Cukinia faszerowana łososiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 40 min. Cukinia faszerowana łososiem Potrzebne składniki 2 młode cukinie 50 g łososia wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor natka pietruszki (koperek) sól (pieprz, papryka wędzona) 6 łyżek startego żółtego sera Sposób wykonania Cukinie umyć i przekroić wzdłuż na pół. Wyszło jak zawsze w takich przypadkach super – no chyba, że macie inne doświadczenia z przepisami na winie to się podzielcie. Na maśle klarowanym przesmażyć pokrojoną cebulkę dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i miąższ z cukinii, chwilę przesmażyć mieszając dodać pomidory i smażyć do częściowego zredukowania sosu. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Przepis wymyślony na biegu w formie cukinia na winie. Łososia pokroić w kostkę i dołożyć do przestudzonego farszu wymieszać i nałożyć do wydrążonych połówek cukinii posypać resztą sera. Bardzo sycące i efektowne danie i zazwyczaj łososia w środku nikt się nie spodziewa, więc można gości zaskoczyć.