Tarta żurawinowa z bezą

Alicja
Ciasta
21.12.2017 19:48
Tarta żurawinowa z bezą

Składniki Ciasto - 170 g mąki pszennej - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/4 szklanki cukru - 1/3 kostki margaryny - 2 żółtka - 250 g świeżej żurawiny - 75 g cukru - 75 ml wody - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 3 białka - szczypta soli - 150 g cukru - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej - masło/margaryna do posmarowania formy - 1-2 łyżki bułki tartej Przygotowanie Ciasto Wszystkie składniki siekamy nożem do uzyskania kruszonki. Pieczemy 20 minut w 170 st. C, a następnie 15 minut w 60 st. C z termoobiegiem. Na koniec mieszamy 25 ml zimnej wody z mąką i wlewamy do owoców energicznie mieszając. Potem zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na co najmniej 30 min do lodówki. Masa Żurawinę płuczemy i umieszczamy w garnku z cukrem i 50 ml wody. Podpiekamy w 170 st C przez 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/12/tarta-zurawinowa-z-beza.html