Składniki na kapuśniak: 1/2 średniej główka kapusty, posiekana 1-2 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 1 marchewka, obrana i pokrojona w kostkę ½ opalonej na gazie lub palnikiem cebuli 1/2 litra bulionu 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 200 ml passaty pomidorowej sól, pieprz i cukier do smaku Składniki na grzybki: 50 g suszonych grzybów 1 cebula, pokrojona w małą kostkę olej do smażenia Przygotowanie: Suszone grzyby umieść w rondelku, zalej wodą i zagotuj. W celu przygotowania zupy w TCC umieść wszystkie jej składniki w misie wyposażonej w mieszadło i uruchom program P2 slow cook na 40 minut, po czym dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. 3 dried all spice berries 200 ml of tomato passata salt, pepper and sugar to taste Ingredients for mushrooms: 50 g of dried mushrooms 1 onion, finely diced oil for frying Preparation: Place dried mushrooms in a small saucepan, add water just to cover and water and bring to a boil. English version Cabbage and mushroom soup (4 servings) Soup ingredients: 1/2 medium head of cabbage, chopped 1-2 potatoes, peeled and diced 1 carrot, peeled and diced ½ oninon, blackened with blowtorch 1/2 l of vegetable stock 2 bay leaves W moich stronach zawsze w Wigilię podaje się kapuśniak z grochem i grzybami, na który czekam cały rok z utęsknieniem. To prepare the soup in TCC, place all the soup ingredients in a bowl fitted with a stirrer and run the P2 slow cook program for 40 minutes, then season with salt, pepper and sugar to taste. A ta lekka zupa podana z podsmażonymi z cebulką grzybami jest wyborna, nie tylko na Święta:) Umieść kapustę w większym rondlu i wlej bulion wraz z passatą. Dziś proponuję jego lżejszą wersję, gdyż jednak nie wszyscy dobrze tolerują groch w jakiejkolwiek formie. Add water only just to cover the cabbage and add carrot, onion, allspice and bay leaf. Add a few tablespoons of oil to the pan, add onion and mushroom and cook for about 5 minutes. Na patelni umieść kilka łyżek oleju i zeszklij na nim cebulkę.