Zupa z młodych warzyw

Malgorzata
Zupy
25.07.2017 11:52
Zupa z młodych warzyw

Poniżej przedstawiam wykonanie klasyczne i właśnie na TCC. Scroll down for recipe in English Zupa z młodych warzyw (4-5 porcji) Składniki: 200 g wieprzowiny polędwiczki lub karkówki, pokrojonej w kostkę 2 pęczki botwinki, umytej, buraczki i łodygi pokrojone w słupki, listki posiekane 1/2 młodej kapusty, posiekanej 2 średnie młode ziemniaki, wyszorowane i pokrojone w kostkę 1 średnia marchewka, obrana i starta na tarce 1 pietruszka, obrana i starta na tarce 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju roślinnego 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1/2 szklanki śmietanki 36 % posiekany świeży koperek, do podania cukier, sól, pieprz i ocet z białego wina do doprawienia 4-5 szklanek bulionu drobiowego, lub więcej jeżeli lubisz rzadsze zupy Przygotowanie: W średnim rondlu rozgrzej olej, włóż wieprzowinę, cebulę i czosnek i podsmaż do zarumienienia. English version Young vegetable soup (4-5 servings) Ingredients: 200 g pork loin or neck, cut into cubes 2 bunches young beets, beetroot and stalks cut in sticks, leaves chopped 1/2 young cabbage, shredded 2 medium young potatoes, scrubbed and diced 1 medium carrot, coarsely grated 1 cup parsley root, coarsely grated 1/2 onion, diced 1 tbsp tomato paste 2 tbsp vegetable oil 1 garlic clove, finely chopped 1/2 cup double cream fresh dill, finely chopped sugar, salt, pepper and white wine vinegar to taste 4-5 cups chicken stock Preparation: In a medium pot heat oil, add pork, onion and garlic and cook until browned. Next add cabbage and beet leaves and launch the P2 slow cook program for 10 min. At the end of cooking add cream, season with sugar, salt, pepper and white wine vinegar to taste and launch the P2 slow cook program for 5 min. Serve sprinkled with dill. Next add beets, beet stalks, parsley, carrot and potatoes and again launch the P1 slow cook program for 5 min. Add chicken stock and tomato paste and launch the P2 slow cook program for 10 min. Przygotowanie na TCC: Do miski TCC wyposażonej w mieszadło włóż olej, wieprzowinę, cebulę i czosnek i uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Pod koniec gotowania dodaj śmietankę, dopraw cukrem, solą, pieprzem i octem do smaku i uruchom program P2 slow cook na 5 minut. Następnie dodaj buraki, łodyżki, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki i ponownie uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Enjoy! Preparation for TCC: Add oil, pork, onion and garlic to the bowl fitted with stirrer and launch the P1 slow cook program for 5 min. Następnie dodaj kapustę i liście botwinkowe i uruchom program P2 slow cook na 10 min. Wlej bulion i wmieszaj koncentrat pomidorowy i uruchom program P2 slow cook na 10 minut. Add potatoes, carrot, beets, beet stalks and parsley and cook for 10 minutes, strring form time to time. Next add cabbage and beet leaves and cook for 15 minutes or until vegetables are tender, and stir in double cream.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/zupa-mlodych-warzyw-young-vegetable-soup/