Składniki: 500g polędwiczek z dorsza 100g bułki tartej lub panko 2 łyżki sezamu białego 2 łyżki sezamu czarnego 2 łyżki nasion chia Skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka listków świeżego tymianku 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki siemienia lnianego 1 Tak naprawdę nie trzeba się kurczowo trzymać przepisu, wystarczy połączyć swoje ulubione przyprawy, nasiona czy pestki z bułką tartą i w tej mieszance panierować rybę (tu polecam dorsza) bardzo smaczna i delikatna ryba. Dorsza oprósz w mące, następnie zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej z dodatkami. Bułkę tartą wymieszaj z dwoma rodzajami sezamu, nasionami chia, skórką z cytryny, tymiankiem, migdałami, siemieniem lnianym, suszonymi pomidorami. Moim patentem na świąteczną rybkę jest polędwiczka z dorsza w kolorowej panierce. Smaż na oleju na średnim ogniu, około 2 minuty z każdej strony. Wypróbujcie mój sposób na dorsza w kolorowej panierce, smakuje wszystkim niezależnie od wieku. Polędwiczka z dorsza w kolorowej panierce łyżka suszonych pomidorów w proszku 2 jajka Szczypta kurkumy 100g mąki pszennej Sól, pieprz Olej roślinny do smażenia